Národní centrum zemědělského a potravinářského výzkumu, v.v.i.

Drnovská 507/73, 161 00 Praha 6 – Ruzyně

Oblasti

Vzdělávání a výzkum Vzdělávání a výzkum

Národní centrum zemědělského a potravinářského výzkumu, v. v. i. (CARC) je veřejná výzkumná instituce zřízená Ministerstvem zemědělství České republiky. Vznikla k 1. lednu 2025 sloučením tří výzkumných ústavů: Výzkumného ústavu rostlinné výroby (VÚRV), Výzkumného ústavu zemědělské techniky (VÚZT) a Výzkumného ústavu potravinářského Praha (VÚPP). Centrum se zaměřuje na široké spektrum oblastí výzkumu, včetně hospodaření na půdě, genetiky, šlechtění a ochrany plodin, zemědělské techniky, bezpečnosti a produkce potravin.

Po sloučení se CARC stal členem AZET, čímž navázal na dlouholeté členství Výzkumného ústavu zemědělské techniky v asociaci.